Фото

2 6 10
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода Львів
  • 20Жов
    Добре, що хоч не вибухнув бак із бензином…

    Хто підпалив авто екс-мера Самбора?

    19 жовтня вранці до редакції “Високого Замку” зголосився екс-мер Самбора Тарас Тершовчин, від якого давно нічого не було чути. Він мирно живе у рідному місті, а про кримінальну справу, у якій його звинувачують у хабарництві, вже стали забувати… Розхвилюватися пана Тершовчина змусив неординарний випадок – вночі з неділі на понеділок хтось підпалив його 20-річної давності автомобіль. Машина була припаркована у подвір’ї багатоповерхівки в центрі Самбора, де живе сім’я екс-мера.

    Машина, судячи з її жалюгідного вигляду, реставрації не підлягає. Тарас Іванович, коментуючи цей трафунок, втішається бодай тим, що сусідні автомобілі не спалахнули. Пожежники вчасно підоспіли, і паливний бак не вибухнув. Тоді біди було б набагато більше – адже це подвір’я багатоповерхового будинку. За словами потерпілого, на капоті машини стояла пляшка з бензином – це уже помітили “надзвичайники”. Тарас Тершовчин відразу звернувся до самбірських правоохоронців з проханням розслідувати факт підпалу його машини. Хоча сподівань на те, що хтось когось знайде, у екс-мера небагато. Він пригадав, як у 1998 році балотувався у народні депутати України. Саме в той час у нього хтось вкрав його власну машину, припарковану у центрі Самбора. І досі шукають…

    Що стосується причин нічного інциденту, то Тарас Тершовчин не схильний думати, що він пов’язаний з якимись бізнесовими справами чи справою про хабарництво. Екс-мер вважає, що причиною стали майбутні вибори до мерії. За його словами, хтось розпустив чутки, начебто він, Тарас Тершовчин, збирається йти “на ратушу”… Тарас Іванович каже, що до нього зверталися виборці з цього приводу, але твердить, що говорити про це зарано. Відверто кажучи, політична версія нам не конче сподобалася, бо про вибори мера у Самборі ще не говорять настільки голосно, аби від цього палахкотіли машини…

    Про випадок заговорили у місті відразу. Місцеві аналітики засумнівалися у версії пана Тершовчина і навіть натякнули на те, що він і сам міг спалити авто, аби попіаритися і привернути до себе увагу. Хоча піаритися такою ціною нелогічно…

    Фото автора

    Самбір, Львівська область
    На фото: Спалена машина реставрації не підлягає…

    Автор: admin, 8:55 pm

Один коментар

WP_Cloudy
  • Василь пишет:

    Cамбірчанин відповідає «земляку»
    Прочитав пасквіль написаний «земляком» і по стилю написаного зразу стало зрозуміло, що за цією кличкою стоїть прізвище – Наталія Крісман.
    Наталія Крісман – це помічник народного депутата Ярослава Кендзьора, вона ж є і його адвокат, вона ж і його співмешканка. Кендзьор давно покинув свою сім’ю і веде з Наталією Крісман антиморальний спосіб життя співмешкаючи, недалеко від обласного управління СБУ, в шикарній квартирі по вул. Кастелівка в м. Львові, яку Кендзьор придбав одразу після виборчої кампанії 2002 року, коли по рухівському списку (Дрогобичцький в/округ) пройшов в народні депутати місцевий олігарх Петро Димінський. Список формував Кендзьор, як керівник Лвівської крайової організації НРУ. Обліко моралє цих двох істот Кендзьор і Крісман відповідають слову – дволикі.
    Ярослав Кендзьор – кагебістська кличка «Спортсмен», в 60-ті продав КГБ свого рідного дядька. Потім він був активним членом КПСС. З початку 90-х років проліз в Рух (НРУ), з допомогою якого вже відсиджує у Верховній Раді України шосту каденцію як народний депутат. В 2008 році – рухівці зрозумівши кагебістську суть «Спортсмена», на з’їзді НРУ виключили Кендзьора-Спортсмена з НРУ.
    Самбірчани давно розкусили Кендзьора, цього псевдоборця за народні інтереси, який в серпні 2005 року був організатором політичної провокації проти міського голови Тараса Тершовчина. Ще в 2006 році, під час виборів до міської ради, самбірчани не пропустили місцевих рухівців в депутатський корпус Самбірської міської ради, через те що в першій п’ятірці була Сорока Оксана, особа яка підкинула гроші в зошит міського голови Тершовчина. Таку оцінку діяльності Кендзьора-Спортсмена самбірчани дали ще тоді, а сьогодні його навіть місцеві рухівці не хочуть бачити в Самборі.
    На виконання політичного замовлення Кендзьора-Спортсмена міліцейсько-прокурорська репресивна машина перетворили політичну провокацію в кримінальну справу, і вже п’ятий рік Кендзьор-Спортсмен, використовуючи свій статус народного депутата, продовжує переслідувати Тараса Тершовчина, який відстоює свої права в судах.
    Прокуратура інкримінує меру отримання хабара за приміщення, яке не було власністю міської ради, що є повним юридичним абсурдом.
    Самбірчани переконані, що Тершовчин переможе Кендзьора-Спортсмена та репресивну машину, яка діє совєтсько-кагебістськими методами.
    Що ж до підпалу автомобіля то це є свідченням того, що Тарас Тершовчин є сильна особистість, якого не зламало навіть майже річне перебування в Львівському СІЗО, і залякати людей такого гарту – неможливо. Таких бояться і політикани такого штибу, як Кендзьор, і ті які сьогодні керують містом Самбором. І те що Наталія Крісман почала поливати брудом Тараса Тершовчина є доказом того, що їм стає страшно тільки від однієї думки, що Тершовчина самбірчани зможуть знову обрати Самбірським міським головою. То ж травень 2010 року покаже кому повірять самбірчани.