Фото

10 8 6
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода Львів
  • 02Сер

    terchowchyndoc

    В попередніх числах “ЗВУ плюс” було повідомлено про те, що самбірчанин Тарас Тершовчин, згідно з ухвалою Вищого адміністративного суду України, приступив, 30.08.2007р., до виконання повноважень Самбірського міського голови, але змоги зайти у свій службовий кабінет йому не дали. Про те, як події розвивалися далі, редакція “ЗВУ плюс” попросила розповісти самого Тараса Івановича.

    – Тарасе Івановичу, наші читачі поінформовані, що Ви звернулися із заявою до Самбірської міської влади про фактичне відновлення Вас на посаді міського голови Самбора Вищим адміністративним судом України. Отож, яку відповідь Ви отримали з міської ради на Вашу заяву?

    – На мою заяву від 30.08. 2007р. надійшла 04.09. 2007р. цікава відповідь за підписом міського голови Михайла Кота. Цікава тим, що я звертався до міської ради та до міського голови, а у відповіді вказано: “Розглянувши Ваше письмове звернення, виконавчий комітет Самбірської міської ради повідомляє…”

    – Чому Ви називаєте цю відповідь “цікавою”?

    – По-перше, виконавчий комітет, як орган ради, не може розглядати заяву, яка адресована раді, і призначена для розгляду виключно на пленарному засіданні ради. По-друге, міська рада, якій було адресовано заяву, згідно із Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, зобов’язана розглянути цю заяву на пленарному засіданні, у відповідний строк. По-третє, міський голова зобов’язаний дати відповідь на цю заяву від свого імені, а не від виконавчого комітету.

    Тобто вищевказана відповідь є юридично неправильною. Окрім цього, у цій відповіді М. Кіт вказує, що повноваження міського голови починаються та закінчуються з моменту оголошення відповідною виборчою комісією на пленарному засіданні ради. Отже, М. Кіт усвідомлює, що мої повноваження на сьогодні чинні, оскільки немає рішення міської ради про їхнє припинення, тому що рішенням № 1 від 13.04.2006 року припинено повноваження в.о. міського голови Чаплика Р.С. Та, незважаючи на ухвалу Вищого адміністративного суду України від 21.08.2007р., М. Кіт дав вказівку зробити заднім числом (13.04.2006р.), запис в мою трудову книжку про звільнення мене з посади міського голови у зв’язку з закінченням каденції, без відповідного рішення міської ради та без виплати заробітної плати за час вимушеного прогулу за період з серпня 2005 року по сьогоднішній день. Про це мене повідомлено ще одним листом, від 04.09.2007р., за підписом керуючого справами Ірини Телефанко.

    – Як Ви трактуєте дії вказаних міських посадовців?

    – Дії вищеназваних осіб підпадають аж під дві статті кримінального кодексу, а саме: ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 366 (службове підроблення). Їхніми діями завдано шкоду охоронюваним законом моїм правам, свободам та інтересам, що спричинило тяжкі наслідки, тобто мені заподіяно матеріальні збитки невиплатою заробітної плати, сума якої у двісті п’ятдесят разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. Я думаю, що прокуратура та СБУ за даним фактом проведуть детальну перевірку і вживуть заходи відповідно до закону.

    – Чи висловилися про Ваш нинішній статус депутати Самбірської міськради?

    – Дев’ятнадцятого вересня 2007 року відбулася сесія Самбірської міської ради і, як мені стало відомо, питання про припинення моїх повноважень міського голови навіть не було включено в порядок денний сесії. Отже, станом на сьогодні я є чинний міський голова Самбора.

    – Якими будуть Ваші подальші дії ?

    – Звичайно, я ще раз звернуся до прокуратури і СБУ з відповідними скаргами, а також до суду, щоб відновити свої права.

    – Як довго, на Вашу думку, буде тривати ситуація з двома міськими головами в Самборі?

    – Це питання належить до компетенції Верховної Ради України і як тільки вона після позачергових виборів стане чинною, то, на мою думку, будуть призначені позачергові вибори Самбірського міського голови.

    – Чи будете брати участь у цих виборах в разі їх призначення?

    – Звичайно, буду і впевнений, що знову буду міським головою Самбора.

    Автор: admin, 7:00 pm

Комментарі закриті.