Фото

10 3 1
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода Львів
  • 16Жов

    17.10.2015 року в “Народному домі” о 19:45 год.  – за сприянням Самбірської міської виборчої комісії відбудуться публічні дебати кандидатів на посаду Самбірського міського голови.

    Запрошуються всі кандидати  на посаду Самбірського міського голови:

    • Гамар Юрій Петрович

    • Копиляк Тарас Васильович

    • Несторак Ігор Йосипович

    • Стародуб Микола Михайлович

    • Сюшко Степан Миколайович

    • Тершовчин Тарас Іванович

    • Хмелівський Ростислав Іванович

    • Шикітка Дмитро Миронович

    Попереджуємо виборців, що якась невідома громадська організація з м. Львова  оголосила про проведення  публічних  дебатів кандидатів на посаду Самбірського міського голови також 17.10.2015 року в актовому залі Самбірської РДА  о 17:00 год.

    Даний політичний захід, не погоджений  з Самбірською міською виборчою комісією, що є грубим порушенням ст. 55 Закону України  “Про місцеві вибори”, тому назначені так звані “дебати” будуть не легітимним.

    До такої ганьби, щоб дебати кандидатів на посаду Самбірського міського голови, проводили якісь приїжджі зайди, а не Самбірська міська виборча комісія, та ще й не в “Народному домі”, який є власністю територіальної громади м. Самбора, а десь в чужих приміщеннях -  Самбір не “опускали” з дня оголошення Незалежності України.

    Команда діючого міського голови повністю втратила і розум і совість.

    Щоб отримати в оренду приміщення “Народного дому” необхідно у відповідності до ст. 55 Закону України  “Про місцеві вибори”, було подати заяву до Самбірської міської виборчої комісії, яка в свою чергу повинна звернутися до Самбірського міського голови для отримання дозволу на надання в оренду “Народного дому” на конкретну дату і час.

    _______________________________________

    А тепер коротко про те,

    скільки часу тривала боротьба з Копиляком,

    щоб отримати дозвіл на проведення дебатів!!!

     

    Мною, Тершовчином Тарасом Івановичем, кандидатом на посаду  Самбірського  міського голови  було подано до Самбірської міської виборчої комісії заяву ще 05.10.2015 р. з проханням посприяти в організації  публічних  дебатів кандидатів на посаду Самбірського міського голови  на 18.10.2015 р. о 15:00 год.

    Самбірська міська виборча комісія 05.10.2015 звернулася до Самбірського міського голови, про надання дозволу на надання в оренду “Народного дому” на 18.10.2015 р. о 15:00 год.

    Я почекав до 11 жовтня 2015 року – але відповіді про надання оренди не отримав і подав ще одну заяву до Самбірської міської виборчої комісії з проханням посприяти в організації  публічних  дебатів кандидатів на посаду Самбірського міського голови  на 17.10.2015 р. або на  18.10.2015 р. о 15:00 год.

    Відповідь з виконавчого комітету Самбірської міської ради поступила до виборчої комісії 13.10.2015р в кінці робочого дня.

    14.10.2015 року Самбірська МВК надала мені офіційну відповідь, в якій повідомила мене про те, що виконавчий комітет Самбірської міської ради надав дві відповіді в Самбірську виборчу комісію в яких вказано, що 17 жовтня  з 15:00 до 17:00 год.  будуть проводитися політичні заходи партії «УКРОП» і  з 17:00 до 19:30 год. – партії «Громадський рух «Народний Контроль» і з ними укладено договори по наданню платних послуг, а 18 жовтня 2015 року з 14:00 до 20:00 год. в “Народному домі” буде  проводитися  концерт Народного артиста України Івана Поповича, і про це укладено договір по наданню платних послуг, тому для проведення публічних дебатів  необхідно призначити на іншу дату і час.

    Мною, 15 жовтня 2015 року о 12:20 год., в присутності голови Самбірської МВК, Скробало Галини Іванівни  та директора “Народного дому”, Щомака Віктора Сергійовича було встановлено, що заяви на проведення політичних заходів на 17.10.2015 року, від вищевказаних партій, подані на ім’я міського голови Копиляка Т.В., завізовані першим заступником міського голови Лопушанським І. І. та передано на виконання Щомаку В.С., але угоди по наданню платних послуг на оренду глядацького залу  “Народного дому”, не укладено – ні з партією “УКРОП”  ні з партією «Громадський рух «Народний Контроль».

    Про проведення своїх політичних заходів на дату 17.10.2015 року,  партія “УКРОП”  та   партія «Громадський рух «Народний Контроль», не повідомили Самбірську МВК, що є грубим порушенням статті 55. Закону України «Про місцеві вибори», адже для того, щоб провести  публічний захід для ведення передвиборної агітації необхідно було в першу чергу повідомити Самбірську МВК.

    З наведених вище фактів, мені стало зрозуміло, що виконавчий комітет Самбірської міської ради на чолі з Самбірським міським головою Копиляком Т.В., свідомо блокує надання в оренду приміщення “Народного дому” для проведення дебатів кандидатів на посаду Самбірського міського голови, і такі дії підпадають під кваліфікацію ст. 157 Кримінального кодексу України, а саме: «Перешкоджання обманом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним депутатом місцевої ради або сільським, селищним, міським головою, вести передвиборну агітацію».

    Однією із кваліфікуючих ознак цього злочину закон передбачає вчинення його за попередньою змовою групою осіб.

    Тому вважаю, що до перешкоджання передвиборної агітації, тобто блокування дебатів, а саме ненадання приміщення для проведення передвиборної агітації,  причетні  наступні особи:

    • Самбірський міський голова – Копиляк Т.В.
    • перший заступник міського голови – Лопушанський І.І.
    • заступник міського голови – Леськів  Ю. О.
    • керуючий справами  виконавчого комітету Самбірської міської ради – Заріцький М.М.
    • директор “Народного дому” – Щомак В.С.
    • особи які написали заяви від партій на проведення публічних заходів на 17.10.2015 року.

    Вважаю, що відповіді виконавчого комітету Самбірської міської ради за підписом керуючого  справами    виконавчого   комітету   Самбірської   міської   ради   Заріцького М.М.  вказані у вищенаведених листах про те, що з партіями «УКРОП» і  «Громадський рух «Народний Контроль» укладено договори по наданню платних послуг на 17 жовтня  з 15:00  до 17:00 год. та з 17:00 до 19:30 год. – є ніщо інше, як перешкоджання обманом вести передвиборну агітацію.

    Так як відсутні укладені договори по наданню платних послуг між партіями «УКРОП»,  «Громадський рух «Народний Контроль» та “Народним домом” то відповідь виконавчого комітету Самбірської міської ради не може бути визнано правовою основою для проведення вищевказаних публічних заходів передвиборної агітації цими партіями, тим більше, що про ці заходи не повідомлено Самбірську МВК.

    Маючи право, передбачене ст. 55 Закону України «Про місцеві вибори», провести публічні дебати кандидатів на посаду Самбірського міського голови, в “Народному домі”   м. Самбора по вул. Коперніка, 6,  на дату 17 жовтня 2015 року, і розуміючи, що договори по наданню платних послуг з партіями «УКРОП»,  «Громадський рух «Народний Контроль» та “Народним домом” можуть бути укладеними вже після виявлення їх відсутності –  я подав 15.10.2015 р., в Самбірську МВК, третю заяву на проведення цього заходу передвиборної агітації на час, протягом якого приміщення “Народного дому” не надані в оренду  нікому, а саме з 19:45  до 21:00 год.

    Так як  16.10.2015 року на 12:00 год. відповідь з  виконавчого   комітету   Самбірської   міської   ради ще не надійшла до Самбірської міської виборчої комісії з дозволом про надання  в оренду “Народного дому” на вищевказані дати, то о 12:50 год. я подав в Самбірську міжрайонну прокуратуру  “ЗАЯВУ про вчинення злочину у відповідності до ст. 157 КК України –  перешкоджання в проведенні передвиборної  агітації” (яка є виставленою на моєму сайті).

    Також мною було подано о 16.10.2015 року о 14:05 год. “Позовну заяву” в Самбірський міськрайонний суд та підготовлено “Позовну заяву” в Львівський окружний адміністративний суд.

    О 16:15 год., коли  я вже виїждав до Львова подавати “Позовну заяву” в Львівський окружний адміністративний суд, мені передзвонили на моб. телефон з Самбірської міської виборчої комісії і повідомили, що виконавчий комітет Самбірської  міської  ради надав згоду на оренду “Народного дому” на 17.10.2015 року з 19:45 до 21:00 год. для проведення публічних дебатів кандидатів на посаду Самбірського міського голови.

    Я прийшов в Самбірську міську виборчу комісію о 16:25 год., але виявилося, що на листі з  виконавчого комітету Самбірської  міської  ради немає вихідного номеру, і директор “Народного дому” Щомак В.С.  поніс цього листа до виконавчого комітету Самбірської  міської.

    О  17:05 год.  Щомак В.С.  приніс цього листа в Самбірську міську виборчу комісію. Так як в  Самбірській міській виборчій комісії вже тиждень як поламався принтер, то відповідь з виборчої комісії друкували в іншому місці, і цю відповідь я отримав о 17:40 год. (Відповідь є на моєму сайті).

    О 17:50 год. був підписаний Договір на оренду приміщення “Народного дому”  на 17.10.2015 року  з 19:45 до 21:00 год.

    11 днів тривала війна з Копиляком, і лише подана в прокуратуру мною “Заява про вчинення злочину” змусила його надати в оренду приміщення “Народного дому” для проведення публічних дебатів кандидатів на посаду Самбірського міського голови.

     

    До такої ганьби, щоби блокувати надання приміщення “Народного дому” в оренду для проведення публічних дебатів кандидатів на посаду Самбірського міського голови, не “опускали” самбірчан навіть при царюванні Михайла Кота.

     

    Пане Копиляк

    приходьте на дебати – Вас з нетерпінням чекають виборці, щоб поговорити, до якого рівня Ви “опустили” Самбір і самбірчан.

    7

    Picture 7 of 7

    Автор: admin, 11:10 pm

Комментарі закриті.